Näin valitset oikean kokoisen toimiston

Oikean kokoisen toimiston valitsemiseen vaikuttaa moni asia. Päätökseen vaikuttaa ainakin kuinka suuri tiimi tulee käyttämään tilaa, millaisen kalustus huoneeseen halutaan, onko tiimi kasvamassa ja minkälainen fiilis halutaan, että tilassa on.

 

Alkuun perustarpeiden määrittäminen

Suunnittelu kannattaa aloittaa kirjaamalla ylös ainakin seuraavat perustiedot tarpeista:

– Toimistohuoneiden keskimääräinen käyttäjien määrä seuraavan 6-12 kk aikana
– Riittääkö 80 cm leveät pienemmät työpisteet, vai tarvitaanko isompia työpöytiä?
– Onko tilassa tarkoitus vastaanottaa asiakkaita tai kumppaneita?
– Tarvitaanko yhtä kaappia ja naulakkoa enempää säilytystilaa?
– Halutaanko tilaan kokoustamiseen soveltuvia kalusteita?
– Halutaanko valkotaulua, isompaa ruutua tai fläppitaulua?

Kun perustarpeet on määritetty, voit lähteä laskemaan mikä on tilavaatimus tarpeille.

Kalusteiden tilavaatimukset

Tutkimusten mukaan työskentelytilaa per työntekijä tulisi olla minimissään 6-7m²/työntekijä. Tämä minimi sisältää työpisteen, säilytystilan ja oven viemän tilan. Monella toimistohotellitoimijalla kohteesta löytyvät yhteisessä käytössä olevat keittiöt, neuvottelutilat ja puhelinhuoneet, joten näitä ei yleensä tarvitse laskea oman huoneen pinta-alatarpeisiin.

Jos haluat toimistosta viihtyisämmän, tilaa tulisi varata enemmän. Alla esimerkkejä, kuinka paljon tilaa yleiset toimistossa esiintyvät kalusteet vaativat.


Kaluste Tilavaatimus
Työpiste 2,5m²
Puhelinkoppi 2m²
Säilytystila (hylly/kaappi) 1m²
Neuvottelupöytä neljälle 5,5m²
Sohvaryhmä (sohva, nojatuoli & TV) 4m²
 
"Tutkimusten mukaan työskentelytilaa per työntekijä tulisi olla minimissään
6-7m²/työntekijä."
 

Kalusteiden sijoittamisella iso vaikutus

Pieneenkin tilaan mahtuu yllättävän paljon, kun kalusteet sijoittaa fiksusti ja työpöydät pitää maltillisen kokoisena. Alla esimerkkinä 10 m² toimistohuone, jossa on 80 cm leveä sähköpöytä sekä erilaisia muita huonekaluja sijoitettuna.

 
 
 
 


Tekoäly auttaa sisustamisessa

Tekoälyä voi hyödyntää tehokkaasti tyhjän toimistohuoneen sisustamisessa esimerkiksi ideoiden hahmotteluun, tilasuunnitteluun ja sisustustyylien vertailuun. Voit käyttää tekoälyä kysymällä siltä sisustusideoita eri käyttötarkoituksiin (esim. työhuone juristille, ideointitila pienelle tiimille tai varaston ja työhuoneen yhdistelmä), tai pyytää visuaalisia mallikuvia tietyn teeman mukaan. Tekoäly osaa myös ehdottaa kalusteiden sijoittelua, valaistusratkaisuja tai väripaletteja, jotka sopivat huoneen mittoihin ja käyttötarkoitukseen sekä laatia mallisiustuksia annettuun kuvaan (ChatGPT).
Hyviä esimerkkejä promteista ovat:

  • “Suunnittele sisustus 10 m² toimistohuoneeseen, josta tulee rauhallinen työtila yhdelle hengelle.”

  • “Ehdota kolme erilaista sisustustyyliä moderniin neljän hengen 15 m² toimistoon.”

  • “Luo sisustusidea toimistohuoneeseen, jossa voidaan pitää sekä pienen tiimin kokouksia että rentoja taukohetkiä.”


Räätälöi tilan kokoa tarpeiden mukaan

Tiedämme, että yritysmaailmassa sattuu ja tapahtuu. Välillä kasvetaan nopeasti ja joskus yllättävät tilanteet pakottavat sopeuttamaan toimintaa yrityksen taloustilanteen mukaan. Toimistohuone koko kannattaa valita 6-12 kk aikahorisonttia silmällä pitäen. Näin ei tule maksettua turhan isosta toimistosta, mutta toisaalta välttyy myös aikaavieviltä muutoilta lyhyen ajan sisällä.

Bofficella on helppoa vaihtaa huoneita isompaan tai pienempään tai siirtää toimisto kokonaan toiseen Bofficen kohteeseen. Bofficella huoneiden vaihto samankokoiseen tai isompaan käy näppärästi kuukauden varoitusajalla ja pienempään sopimuksen puitteissa kahden kuukauden sisällä. 



 


Bofficen toimistohotelleista oma toimisto alkaen 199€/kk
 

Bofficen toimistohotelleissa yhdistyvät aina edulliset hinnat yhdistettynä tarpeellisiin palveluihin ja sopimukseen liitettäviin lisäpalveluihin.


Varaa esittely ➔

Peik Hämekoski

Peik kehittää automaatioita ja hoitaa operatiivisia asioita. Kiinteistöalalta Peikillä on useiden vuosien kokemus. Vapaa-ajalla hän juoksee pallon perässä jalkapallokentällä ja remontoi asuntoja.

Seuraava
Seuraava

Oma toimisto vai coworking-tila – mikä sopii yrityksellesi?